Suomen Maajoukkueen Kannattajat

Kolumni: Kivuliaat vihellykset

Tiistai-illan kotitappio Kazakstanille teki kipeää. Vielä enemmän satuttivat ottelun jälkeiset vihellykset. Samalla vihellyskonsertti ja buuaukset toivat mieleen muistoja maajoukkueen synkistä vuosista, jolloin niin kentällä kuin katsomossa vallitsi negatiivinen ilmapiiri.

Vierastappio Sloveniassa oli kova kolaus ja muutamaa päivää myöhemmin seurannut shokkitappio Kazakstanille hautasi viimeisetkin mahdollisuudet selvitä EM-kisoihin karsintalohkon kautta. Hyvin kontrollissa ollut ottelu lipesi Suomen käsistä tavalla, jolla se ei ikinä saisi livetä. Siihen nähden purkautunut pettymys ja turhautuminen olivat ymmärrettäviä. Kritiikki oli oikeutettua ja jossain määrin myös ansaittua.

Samalla joukkueen peliesityksille viheltäminen oli myös hyvin poikkeuksellista. Pohjoiskaarre on takavuosina kritisoinut Palloliittoa kovinkin sanankääntein ja vaatinut potkuja päävalmentajille. Osansa suorasanaisesta kritiikistä ovat saaneet viime vuosikymmenellä niin Stuart Baxter, Mixu Paatelainen kuin Hans Backekin. Sen sijaan joukkueelle ja pelaajille suunnatut vihellykset ovat olleet erittäin harvinaisia. Edellisenä vastaavana tapauksena mieleen muistuu syksyn 2010 Moldova-vierasottelu, jolloin Huuhkajat kompuroi karsinta-avauksessaan Chisinaussa.

Ottelun jälkeiset reaktiot olivat samalla konkreettinen osoitus siitä, että odotukset maajoukkuetta kohtaan ovat nousseet. Viime vuosien menestys on näkynyt positiivisesti myös SMJK:n jäsenmäärässä. Pohjoiskaarteeseen on saatu mukaan sadoittain – jopa toistatuhatta – uusia jäseniä ja sukupolvea, jotka ovat tottuneet voittoihin.

Kazakstan-kotitappio oli Markku Kanervan alaisuudessa Huuhkajien ensimmäinen selkeä kompurointi kotikentällä tai ennakkosuosikin asemassa. Se on jopa hämmästyttävä saldo. Viime vuosien hyvillä otteillaan Suomi on varmistanut paikkansa myös maaliskuun EM-jatkokarsinnoissa. Lokakuun pettymyksistä huolimatta unelma Saksan EM-kisoista elää edelleen.

Se tekee vihellyksistä entistäkin poikkeuksellisempia. Takavuosina maajoukkueen kannattajat ovat tottuneet haaveiden kaatumiseen ja toivonkipinöiden hiipumiseen, mutta nyt Suomi on pettymyksen jälkeenkin vain kahden voiton päässä lopputurnauksesta.

Suomalaisia kuvaillaan usein menestyshulluksi kansaksi. Pettymyksestä toiseen tarponeita Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajia sen sijaan on voinut kuvailla ihan vain hulluiksi. Olympiastadionin tiistai-illassa näkyi kuitenkin myös orastavia menestyshulluuden oireita.

Tässä vaiheessa kyse on yksittäistapauksesta. Se riitti kuitenkin palauttamaan mieleen katkeria muistoja vuosien takaa ja herättämään pelon myrkyllisen ilmapiirin paluusta. Kazakstan-ottelun jälkeisten keskustelujen perusteella saman huolen jakavat myös monet pitkän linjan kannattajat ja SMJK:n hallitusaktiivit. Yleisen katsomoilmapiirin lisäksi monet olivat huolissaan siitä, miten pettymys purkautui myös Pohjoiskaarteen sisäisenä eripurana.

Huuhkajien viime vuosien menestystä on leimannut vahva positiivisuuden aura. Maajoukkueen hyvä ilmapiiri on huokunut myös ulospäin ja pelaajilla on ollut tiivis suhde kannattajiin. Positiivinen ilmapiiri on ruokkinut menestystä ja Huuhkajien suosion kasvua.

Kannattajilla ja Pohjoiskaarteella on ollut kiistaton rooli suomalaisessa jalkapallobuumissa. Huuhkajien kotiotteluista on muodostunut tämän kesän ja syksyn kotiotteluiden myötä suoranainen ilmiö juuri poikkeuksellisen tunnelman ansiosta.

Kannattajakatsomossa saa ja pitää näyttää tunteita, niin ilon kuin pettymyksen hetkellä. Samalla on tärkeää muistaa myös kannattajien vastuu suomalaisen jalkapallonosteen jatkumisesta. Kotimaisessa jalkapallossa eletään yhä hienoa nousukautta – mahdollisuuksien aikaa. Ei anneta buumin hiipua.

Lopuksi on todettava, että myös Kazakstania vastaan kannustus jatkui loppuvihellykseen asti. Samanlaista tukea joukkue kaipaa jälleen tulevissa otteluissa, kun matka kohti EM-kisoja jatkuu.

Samu Liski

HuSen päätoimittaja

Suomi - Kazakstan 17.10.2023 Pohjoiskaarteen infopaketti

Suomi - Kazakstan 17.10.

SMJK:n tapahtumainfo

Bussit otteluun

SMJK järjestää busseja otteluun ja takaisin Jyväskylästä, Tampereelta, Lappeenrannasta, Kouvolasta ja Lahdesta. Kaikkiin busseihin on mahdollista ostaa yhdensuunnan matkojakin. Bussit ovat myynnissä 16.10. klo 18.00 asti osoitteessa https://www.pohjoiskaarre.fi/matkaliput.html. Sisäänkirjautuneille vuoden 2023 jäsenille 5 € alennus matkasta. Tervetuloa kyytiin!

Kokoontumisbaari

SMJK:n kokoontumisbaarina toimii ravintola Bruuveri Kampin keskuksessa (Fredrikinkatu 63 AB). Edut löytyvät mobiilijäsenkortilta. 

HUOM! Otathan jäsenkortin esiin jo tilausta tehdessäsi. Keittiö aukeaa vasta klo 15.00.

Marssi

Marssi lähtee jo näissä karsinnoissa totuttuun tapaan Bruuverin välittömästä läheisyydestä Kampintorilta klo 16.45. Tervetuloa mukaan!

Fanituotemyynti

SMJK järjestää stadionin läheisyydessä fanituotemyyntiä. Mukana on rajallinen määrä kauppamme tuotteita. Myyntipisteet löytyvät sekä tapahtumatorilta, että stadionin pohjoispuolelta, uimastadionia lähimmältä kulmalta. Maksutapoina käyvät yleisimmät maksukortit, käteinen ja Mobilepay.

Ennakkoon noudettaviksi tilatut tuotteet saa hakea pohjoiselta myyntipisteeltä klo 17.30 - 18.15 välisenä aikana.

Molempien pisteiden myynti lopetetaan klo 18.45 mennessä.

Katsomotoiminta

Seuraathan ottelun alla ja aikana capojen ohjeita katsomotoiminnan suhteen.

HUOMI!!! Juuri ennen ottelun alkua pidetään hiljainen hetki presidentti Ahtisaaren kuoleman johdosta.

TERVETULOA KAARTEESEEN!

OI SUOMI ON!!!

Muok. Lisätty huomautus hiljaisesta hetkestä

Liput miesten futsal sekä U-21 maajoukkueiden syksyn kotiotteluihin myynnissä

Lisää lippuja myynnissä!

Liput miesten futsal- ja U-21 maajoukkueiden kotiotteluihin nyt myynnissä. Ottelut pelataan syyskuun ja joulukuun välissä Turussa tai Vantaalla.

Jokaiseen otteluun on SMJK:lle varattu oma kiintiö lippuja. Samoin kaikkiin otteluihin on varattu oma katsomonosa jäsenistöllemme, paitsi 7.9. Turun Veritas Stadionilla pelattavaan Suomi-Islanti U-21 maaotteluun. Tässä ottelussa on alle 18-vuotiailla ilmainen sisäänpääsy ja käytössä on kaikille vapaa paikkojen valinta.  Suosittelemme otteluun saapuvia jäseniä sijoittumaan A-katsomon alaosaan.

Lippujen hinnat ja muut tiedot löydät kirjautumalla sisään kotisivuillemme. Tiedot näkyvät Otteluliput -osiossa vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille.

Tervetuloa matseihin!

Uusi jäsenetu Hotel F6

SMJK on saanut neuvoteltua jäsenilleen uuden jäsendun:

  • Hotel F6, Helsinki: Etuhinta jäsenille päivän joustavasta hinnasta vuoden 2023 loppuun asti

Muista myös aiemmat tämän vuoden jäsenedut:

  • Elämysmatkat: Etuhinta jäsenille matkapaketeista syksyn otteluihin Slovenia–Suomi ja San Marino–Suomi
  • Hotel Arthur, Helsinki: Etuhinta jäsenille kaikki yöt vuoden 2023 loppuun asti

Löydät lisätietoa kaikista näistä eduista Jäsenille-osion alta. Tiedot eduista näkyvät vain sisäänkirjautuneille jäsenille.

Nämä edut ja lisäksi kaikki muut aktiiviset jäsenedut löydät myös sähköisestä jäsenkortista.

Uusia jäsenetuja

SMJK on saanut neuvoteltua jäsenilleen uusia jäsenetuja:

  • Elämysmatkat: Etuhinta jäsenille matkapaketeista syksyn otteluihin Slovenia–Suomi ja San Marino–Suomi
  • Hotel Arthur, Helsinki: Etuhinta jäsenille kaikki yöt vuoden 2023 loppuun asti

Löydät lisätietoa näistä eduista Jäsenille-osiosta. Tiedot eduista näkyvät vain sisäänkirjautuneille jäsenille.

Nämä edut ja lisäksi kaikki muut aktiiviset jäsenedut löydät myös sähköisestä jäsenkortista.

Tärkeää tietoa Pohjoiskaarteeseen lipun ostaneille

Tämä viesti sisältää tärkeää tietoa varsinaisen lipun saamisesta sekä käytännöistä Olympiastadionilla pelipäivinä. Luethan tämän viestin huolella.

Lipun lunastaminen

Saat sähköpostia Lippupisteeltä. Sähköpostista löytyy sekä suora linkki, että yksilöllinen koodi, millä saat itsellesi varsinaisen lipun otteluun. Slovenia-pelin linkit tulevat maanantaina tai tiistaina ja San Marino -pelin linkit tulevat keskiviikkona tai torstaina. Tarkka aika riippuu Palloliiton ja Lippupisteen koordinoinnista anniskelu- ja perhekatsomomme paikkojen suhteen. Tämä viesti voi mennä roskapostiin, eli jos tiistai-iltana ei vielä viestiä Slovenia-pelin lipun lunastuksesta näy, tarkistathan kaikki postilaatikot ennen huolestumista.

Perhekatsomo

Jos lunastat lippusi perhekatsomoon, kulku sinne tulee olemaan F1-katsomon portista, vaikka paikkasi olisi katsomossa F2. Myös perhekatsomossa paikkanumerointi on joustava. Jos et saa esim. itsellesi ja lapsellesi lunastettua vierekkäisiä paikkoja, kannattaa katsomossa keskustella lähellä paikkojanne olevien ihmisten kanssa. Pieni jousto tekee katsomoelämyksestä kaikille mukavamman.

Katsomoon meno ja turvallisuus

Lippusi voidaan tarkistaa vielä katsomoiden kulkuaukolla, joten pidäthän sen helposti saatavilla katsomoon saapuessasi. Portaikot katsomoissa tulee pitää vapaina kulkemista varten. Katsomossa voi kiertää järjestyksenvalvojia tätä ylläpitämässä. Anniskelukatsomossakin paikkanumerointi on joustava, mutta toivomme, että asetutte katsomossa lähelle sitä sektoria, mistä lunastat paikkasi.

Tifo ja capotorni

Capotorni tulee olemaan n. katsomon F4 edessä. Otteluiden alkuun pyritään saamaan myös tifot. Seuraathan capojen ohjeistusta niiden suhteen.

Marssi

Järjestämme perinteitä noudattaen marssit otteluihin. Marssit lähtevät poikkeuksellisesti Kampintorilta (Fredrikinkatu 59 vastapäätä) klo 16.45. Marssireitti kulkee Runeberginkatua pitkin Oopperalle, mistä jatketaan Olympiastadionin tapahtumatorille, minne marssi päättyy. Stadionin pääsee kiertämään sisäkautta, joten pohjoispäädyn portteja ei ole välttämätöntä käyttää. Pohjoiskaarteeseen pääsee kulkemaan stadionin ulkopuolella vain itäpuolelta, koska Urheilumuseon viereinen reitti on suljettu yleisöltä.


Kokoontumisbaarit sekä jäsenkortti

SMJK:n yhteistyöbaarit ovat Bruuveri (Fredrikinkatu 63) molempien otteluiden yhteydessä sekä Heidi's Bier Bar (Yrjönkatu 24) Slovenia-pelin aikaan. Tarkista ravintoloiden tarjoukset jäsenkortiltamme. Jäsenkortit toimitetaan kaikille 2023 jäsenmaksun maksaneille viimeistään alkuviikosta. Korttien latauslinkit tulevat tekstiviestillä jäsentiedoissa olevaan puhelinnumeroon. Tekstiviestin lähettää MagMa.

Myyntipisteet

SMJK:n myyntipiste pohjoisessa muuttaa turvajärjestelyistä johtuen lähemmäs uimastadionia, eli jatkossa olemme koilliskulmalla stadionin ulkopuolella. Lisäksi kesäkuun otteluissa pidämme toista myyntipistettä tapahtumatorilla stadionin eteläpuolella. Kummallakin myyntipisteellä on rajallinen määrä tuotteita saatavilla. Voit kuitenkin tilata nettikaupastamme https://www.pohjoiskaarre.fi/ mitä vain noudettavaksi myyntipisteeltä. Nämä tilaukset tulee tehdä viimeistään 14.6. Ennakkotilatut tuotteet ovat noudettavissa Pohjoisen myyntipisteeltä 17.00-18.15 välisenä aikana ennen kumpaa tahansa peliä.
 
Kysymyksiä ja apua


Mikäli sinulle tulee kysyttävää tai tarvitset apua lippusi tai muun otteluihin liittyvän asian kanssa ennen ottelupäivää, saat parhaiten apua laittamalla joko viestin kotisivujemme yhteydenottolomakkeella tai vain lippuasioissa laittamalla viestin osoitteeseen jussi.hartikainen@suomifanit.com. Ottelupäivänä saat myös yhteyden numerosta 010 - 299 1380.

Tervetuloa kaarteeseen ja kannustetaan Suomi taas voittoon!

Huuhkajien EM-karsintaotteluiden yksittäiset liput myyntiin

Huuhkajien EM-karsintaotteluiden yksittäisliput myyntiin 13.3.2023

Liput Pohjoiskaarteeseen jokaiseen Huuhkajien 2024 EM-karsintojen kotiotteluihin tulevat myyntiin maanataina 13.3.2023 klo 13.00 osoitteeseen www.pohjoiskaarre.fi. Lippuja myydään tuttuun tapaan vain yksi/vuoden 2023 jäsenmaksunsa maksanut jäsen.

Lippujen hinnat ovat seuraavat:

Suomi - Slovenia 16.6.2023 30 €/19,5 €. Lipunmyynti otteluun loppuu viimeistään 5.6.

Suomi - San Marino 19.6.2023 20 €/12,5 €. Lipunmyynti otteluun loppuu viimeistään 7.6.

Suomi - Tanska 10.9.2023 35 €/23 €. Lipunmyynti otteluun loppuu viimeistään 31.8.

Suomi - Kazakstan 17.10.2023 30 €/19,5 €. Lipunmyynti otteluun loppuu viimeistään 5.10.

Suomi - Pohjois-Irlanti 17.11.2023 30 €/19,5 €. Lipunmyynti otteluun loppuu viimeistään 7.11.

Katso lippujen toimituksen tarkat ohjeet maanantaina jokaisen ottelun omalta sivulta. Liput näkyvät maanantaista alkaen vain sisäänkirjautuneille vuoden 2023 jäsenmaksunsa maksaneille SMJK:n jäsenille.

Karsintojen kausikortit ovat myös yhä myynnissä. Niiden myynti loppuu viimeistään 5.6. Kaikkien lippujen myynti voi loppua aikaisemmin, jos Pohjoiskaarre myydään loppuun.

Tervtuloa kaarteeseen!

Vuoden 2023 jäsenyydet ja kotikausikortit myyntiin

Jäsenyys

Yhdistyksen vuoden 2023 jäsenyydet ovat nyt myynnissä. Hinta vuoden 2023 jäsenyydelle on 25 euroa. Vuoden 2022 jäsenet voivat uusia jäsenyytensä 28.2.2023 saakka alennettuun 20 euron hintaan. Yhdistyksen verkkokaupassa on myynnissä myös kannattajajäsenyys, jonka minimisumma on 50 euroa. Jäsenyys vuodelle 2023 on voimassa ostohetkestä 31.12.2023 saakka.

EM-karsintojen kotiotteluiden kausikortti

SMJK:n kautta voi ostaa kausikortin Pohjoiskaarteeseen Huuhkajien tulevien EM-karsintojen kotiotteluihin. Kausikortin hinta on 139,50€ ja alennusryhmille 89€. Kausikortit tulevat myyntiin vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille SMJK:n jäsenille 8.12. klo 19:00. Kotikausari sisältää kaikki Huuhkajien 5 kotiottelua EM-karsinnoissa vuonna 2023. Otteluiden tarkemmat tiedot löydät tuotekuvauksesta tai Palloliiton sivuilta. Luethan tuotekuvauksen muutenkin tarkasti kausikorttia ostaessa. Kausikortteja voi ostaa yhden jäsentä kohti. EM-karsintojen kotikausikortti kerryttää Huuhkajien mahdollisten arvokisalippujen etuosto-oikeusjärjestelmän pisteitä. Lue lisää etuosto-oikeusjärjestelmästä uutisesta.

Huom! Kausikortin ostoajankohta ei vaikuta etuosto-oikeusjärjestelmän pisteisiin.

FPA and SMJK: Let’s Speak Out on behalf of human rights and our beloved sport

FPA and SMJK: Let’s Speak Out on behalf of human rights and our beloved sport

Joint statement on the position of the Football Players Association of Finland (FPA) and the Finnish National Team Supporters Association (SMJK) regarding the World Cup Qatar.

The biggest celebration in the world of sports, the men’s World Cup, kicked-off Sunday in Qatar. The occasion should be a cause for celebration, but unfortunately the football community has found itself in the position where the reputation of our beloved sport is being tarnished by holding the World Cup in Qatar. 

The World Cup was awarded to Qatar in December 2010. Credible evidence has been presented showing that the World Cup was awarded to Qatar as a result of corruption and bribery. This is in strong contrast to the football community’s value of fair play.

Migrant workers have been building the World Cup in inhumane conditions. Thousands of migrant workers have died in construction work. Neither money nor football should surpass the value of human life. 

The World Cup will be held exceptionally in November due to the weather conditions in Qatar. No thought was given to the sport, the players, or the supporters when the time and location of the games were chosen. Due to the timing, players will have exceptionally short periods for preparation and recovery, up to four times shorter than usual. From the supporters’ perspective, the World Cup belongs in the summer, when many also have a better chance to attend matches in person. 

Gross violations of human rights occur in Qatar. Women and sexual minorities are in a particularly precarious position in the country.This is also in complete opposition to the values of the football community. Football belongs to everyone! 

During this World Cup, a new phenomenon has also emerged: the buying of supporters. Groups of paid supporters representing different countries have appeared on the streets of Qatar. These “fake supporters” receive payment for their work and are prominently featured in various media outlets. Using money to recruit players and supporters to represent a national team without any link to the country in question goes against the very essence of national team sports.

FPA and SMJK assert that awarding the World Cup to Qatar was a repugnant and unacceptable decision. Football’s biggest event should be a worldwide celebration of sports, which unites people, countries, and cultures and promotes wellbeing. In the future, the voices of players and supporters should be heard more in decision-making. The needs of the sport, players, and supporters should be better taken into account when deciding on the dates, locations, and competition calendar of major tournaments. 

We hope that the excitement around the World Cup does not distract from the discussion about the process of awarding the right to organize tournaments, human rights, working and living conditions of migrant workers, climate issues, and the timing of the competition. 

The Football Players Association of Finland and the Finnish National Team Supporters Association encourage all players, supporters, and fans of football to speak out for human rights and our beloved sport!



SMJK 20 vuotta – Tunteikkaita puheita, palkitsemisia ja esiintymisiä

Suomen Maajoukkueen Kannattajat Ry:n 20-vuotisjuhlat järjestettiin Helsingin Olympiastadionilla teemalla ilonpito ja rento pönötys. Tilaisuudessa kuultiin SMJK:n hallituksen puheenjohtaja Piritta Gurungin tunteikas puhe, jossa saatiin kuuluviin myös aiempien vuosien puheenjohtajien ja pitkän linjan jäsenien ääniä. Kiitoksia sai myös esikoiskirjailija Samu Liski, jonka kirjoittama kirja Pohjoiskaarre – 20 vuotta unelmia ja katsomohommia oli saapunut uunituoreena painosta juuri juhlia varten.

Lisäksi Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva piti puheen, jossa hän muistutti kannattajien tärkeästä roolista yhtenä ylimääräisenä pelaajana. Myös pelaajilta nähtiin videotervehdys jossa onniteltiin 20-vuotiasta SMJK:ta.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva piti puheen, jossa muistutti kannattajien tärkeästä roolista yhtenä ylimääräisenä pelaajana

Juhlien kunniaksi palkittiin ansioituneita jäseniä ja yhteistyöhenkilöitä. SMJK:n standaarilla palkittiin:

  • Marko Ruupansalo, joka on pyyteettömästi auttanut yhdistystä mm. visuaalisessa suunnittelussa ja tietoteknisissä asioissa.

  • Aaro Kuivalainen, joka on ollut pitkään mukana aktiivisesti toiminnassa ja omalta osaltaan edistänyt yhdistyksen kasvua ja toimintaa.

  • Raimo Raunto, yksi kolmesta perustajajäsenestä joka on edelleen mukana aktiivisesti toiminnassa ja reissaa aktiivisesti maajoukkueiden peleissä.

  • Ville Nylund, joka on toiminut pitkään Palloliitossa SMJK:n yhteyshenkilönä ja omalta osaltaan edistänyt SMJK:n ja Palloliiton hyviä välejä ja auttanut erityisesti vierasotteluissa kannatustoiminnan mahdollistamisessa.

SMJK julkaisi myös kiertopalkinnon, joka jaetaan noin vuosittain. Kiertopalkinto on Palloliiton lahja 20-vuotiaalle SMJK:lle ja sillä halutaan palkita ansioituneita jäseniä yhdistyksen toimesta. Kiertopalkinnon ensimmäinen saaja on pitkän linjan aktiivi Seppo Kuusinen, jonka puheenjohtajakaudella yhdistys otti isoja harppauksia kohti ammatimaisempaa suuntaa. Kiertopalkinnon nimeksi valittiin itseoikeutetusti Seppo.

Seppo-kiertopalkinnon ensimmäinen saaja, pitkän linjan aktiivi Seppo Kuusinen

Illalla juhlaväki pääsi nauttimaan esiintyjistä laajalla skaalalla. Esiintyjistä ensimmäisenä oli vuorossa Niila. Tämän jälkeen nähtiin yllätysesiintyjä The Taustabändi, joka koostui Huuhkajien taustatiimin jäsenistä. Menossa mukana olivat joukkueen lääkäri Hessu Kinnunen, osteopaatti Hannu Kanerva ja ehkä tutuimpana basson varressa ollut maalivahtivalmentaja Antti Niemi. Viimeisenä esiintyjänä nähtiin Rock Siltanen Group.

The Taustabändi - yhtyeen basisti, maalivahtivalmentaja Antti Niemi

Juhlissa julkistettiin myös SMJK:n juhlaviisukilpailun tulokset. Viisukilpailuun tuli runsaasti osallistujia joista raati palkitsi kolme parasta. SMJK:n aktiivijäsenistä koostunut raati painotti valinnoissaan ennen kaikkea kappaleiden SMJK-henkisyyttä, sekä lisäksi sanomaa, ajankohtaisuutta, taiteellista tasoa ja tehtävänannon huomioimista. Voittajakappaleet on kuunneltavissa alla olevien linkkien kautta. SMJK kiittää kaikkia osallistuneita!

1. Reivi-Kanerva & Hardbasskoski – Ei matka tapa vaan seura (Viva la SMJK) – 500€ - linkki vie Youtubeen
2. Aki Köpä Mälkki – Pelipäivä - 200€ - linkki vie MP3:n lataamisen
3. Sauli Alipirjelä – Hakkaa päälle - 100€ - linkki vie Youtubeen

Markku Kanerva ja SMJK:n hallituksen puheenjohtajia vuosien varrelta

SMJK haluaa kiittää kaikkia yhdistyksen 20-vuotista taivalta juhlistaneita ja vuosien varrella matkassa mukana olleita jäseniä, ystäviä ja kohtalotovereita. Oi Suomi on!

Kuvat: Arto Alho