Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry on huolestunut Suomen Palloliiton toiminnasta

15.12.2016

 

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry on huolestunut Suomen Palloliiton toiminnasta

 

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n hallitus esittää vakavan huolestuneisuutensa Suomen Palloliiton ja sen puheenjohtajan Pertti Alajan viimeaikaisen toiminnan johdosta. Viimeksi Suomen Palloliitto, Pertti Alaja ja sen myötä myös koko suomalainen huippujalkapalloilu saivat negatiivista julkisuutta valmentajavaihdoksesta uutisoinnin yhteydessä.

 

Puheenjohtajan tehtävä on johtaa organisaationsa toimintaa, eikä urheilun saralla Suomen suurimman kattojärjestön toiminnasta ole viime kuukausien aikana jäänyt kovin vakuuttavaa kuvaa. Tällä viikolla Suomen Palloliitto tiedotti erottaneensa Hans Backen päävalmentajan tehtävästä ja palkkaavansa tilalle Markku Kanervan lähettämällä siitä yhden tiedotteen. Lisäksi puheenjohtaja Pertti Alaja antoi videohaastattelun Palloliiton omalla kanavalla, ilman että media sai esittää minkäänlaisia vastakysymyksiä.

 

Vuonna 2015 Palloliitto järjesti avoimen haun uudesta maajoukkueen päävalmentajasta. Hakuprosessin etenemistä ei kommentoitu millään tavalla, ja Palloliitto valitsi valmentajaksi Hans Backen. Valintaa tehtäessä Backe ei ollut aktiivisesti valmentanut vuosiin missään, vaan toimi jalkapallon parissa televisiokommentaattorina. Palloliiton mielestä Hans Backe oli kuitenkin paras vaihtoehto tehtävään vaikka Backe ei edes ollut valmis aloittamaan maajoukkuevalmentajana välittömästi. Vain reilu vuosi valinnasta Backe vapautettiin tehtävistään.

 

Tätä ennen paljon huomiota oli saanut esimerkiksi Fifan korruptioskandaali, joka myös oli omiaan heikentämään lajin ja sen keskeisten toimijoiden mainetta kansalaisten keskuudessa. Silloinkaan Palloliiton johtohenkilöt eivät kommentoineet asiaa mediassa.

 

Näillä perusteilla Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n hallitus vaatii Suomen Palloliitolta ja sen johtohenkilöiltä muutoksia toimintaansa ja avoimuutta tiedottamiseen. Viimeaikaisella toiminnalla ei ole ollut mitään sellaisia positiivisia vaikutuksia, jotka veisivät suomalaista huippujalkapalloilua millään tavalla eteenpäin.

 

Suomen Maajoukkueen Kannattajat Ry:n hallitus

 

Median kysymyksiin tiedotteeseen liittyen vastaavat:

 

Jussi Hartikainen

050 567 52 52

 

Marko Karvinen

050 506 73 96

Jaa: