Toimintakertomus 2017

SUOMEN MAAJOUKKUEEN KANNATTAJAT RY TOIMINTAKERTOMUS

Hallitus Helsinki 10.3.2018

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2017

1. Tärkeimmät tapahtumat

2017 oli yhdistyksen historian viidestoista toimintavuosi. Toiminnan pääpointtina oli edelleen Suomen maajoukkueiden kannattaminen ja siihen liittyvä yhdistystoiminta.

Vuoden 2017 vuosikokous järjestettiin lauantaina 18.2. Sonera Stadiumilla. SMJK:n hallitukseen vuodelle 2017 valittiin Janne Ulmala, Heikki Saarela, Erik Forss, Jussi Hartikainen, Raisa Palomäki, Piritta Gurung ja Aaro Kuivalainen. Varajäseniksi valittiin Niko Eerikäinen ja Marko Karvinen. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Janne Ulmala. Varapuheenjohtajana ja viestintävastaavana jatkoi Aaro Kuivalainen. Fanituotevastaavana toimi Heikki Saarela. Rahastonhoitajana toimi Jussi Hartikainen. Lippuvastaavana toimi Marko Karvinen.

Matka- ja tapahtumavastaavan tehtävä oli jaettu Niko Eerikäisen, Erik Forssin ja Raisa Palomäen kesken. Tifoasiat olivat toimintavuonna 2017 sulautettuna osaksi tapahtuma-asioita, lisäksi hallituksen ulkopuolelta pyrittiin vielä saamaan erillinen tifovastaava. Fanituotevastaavana toimi Heikki Saarela. Piritta Gurung vastasi junioriyhteistyöstä sekä auttoi Heikki Saarelaa fanituoteasioissa ottelupäivinä.

Suomen Maajoukkueen Kannattajat Ry on Suomen Palloliiton tunnustama virallinen kannattajayhdistys ja yhteistyö läheisimpien kontaktihenkilöiden kanssa jatkui sujuvana myös vuonna 2017. Vuodesta 2009 Palloliiton Tapahtumamanageri Ville Nylund on toiminut yhteyshenkilönä Palloliiton ja SMJK:n välillä. Tämä jatkui myös vuonna 2017. Hallituskaudella SMJK tapasi Palloliiton väkeä kolme kertaa ja mukana Palloliitolta oli Ville Nylundin lisäksi mm. Turvallisuuspäällikkö Juha Karjalainen, Tapahtumapäällikkö Kalle Marttinen, lipunmyynti- ja tapahtumakoordinaattori Jukka Salasuo.

A-maajoukkueen kotiotteluihin Palloliitto oli varannut yhdistyksen käyttöön oman katsomonosan. Tampereen peleissä katsomonosina oli katsomolohkot C2-C4, ja Turussa Q -katsomo. Poikkeuksena Liechtensteinia vastaan pelattu harjoitusottelu, jossa SMJK oli sijoitettuna O-katsomoon. Jäsenet saivat lipuista alennuksen. Suomi – Viro pelattiin Helsingin Töölössä ja Palloliitto tarjosin juhlavuoden kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn SMJK:n jäsenille.

Maaottelut, sekä fanimaaottelut vuonna 2017

24.3. Turkki – Suomi 2-0. MM-karsinta, Antalya(TUR).

Otteluun myytiin SMJK:n kautta 36 lippua.¨

28.3. Itävalta – Suomi 1-1. Harjoitusottelu, Innsbruck(AUT)

Otteluun myyntiin SMJK:n kautta 28 lippua.

7.6. Suomi – Liechtenstein 1-1. Harjoitusottelu, Turku

Otteluun myytiin SMJK:n kautta 82 lippua

11.6. Suomi – Ukraina 1-2. MM-karsinta, Tampere

Otteluu myytiin SMJK:n kautta 202 lippua. Ennen MM-karsintaottelua kohdattiin Ukraina fanimatsissa Pyynikin kentällä. Ottelu päättyi Suomen 4-1 voittoon.

2.9. Suomi –Islanti 1-0. MM-karsinta, Tampere

Otteluun myytiin SMJK:n kautta 322 lippua. Ottelua edeltävänä päivänä pelattiin Helsingin Pallokentällä fanimatsi Islantia vastaan. Ottelu päättyi Islannin 2-1 voittoon.

5.9. Kosovo – Suomi 0-1. MM-karsinta, Shkodër(ALB)

Otteluun myytiin SMJK:n kautta 79 lippua.

6.10. Kroatia – Suomi 1-1. MM-karsinta, Rijeka(CRO).

Otteluun myytiin SMJK:n kautta 107 lippua.

9.10. Suomi – Turkki 2-2. MM-karsinta, Turku.

Otteluun myytiin SMJK:n kautta 130 lippua.

9.11. Suomi – Viro 3-0. Harjoitusottelu, Helsinki.

Palloliitto tarjosi juhlavuoden kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn SMJK:n jäsenille. Paikalla oli 205 jäsentä.

Muut tapahtumat joissa yhdistys oli mukana vuonna

2017: Turvallisuus jalkapallo-ottelussa –seminaari

SMJK oli edustettuna kahden hengen vahvuudella Turvallisuus jalkapallo-otteluissa –seminaarissa alkuvuodesta

2017. Respect II –ottelu 10.6.

10.6. pelattiin Suomen ja Viron jalkapalloliittojen juhlavuoden kunniaksi Suomi – Viro legenda-ottelu. SMJK:lla oli tapahtumassa myyntikoju ja lisäksi hallituksen edustajat jakoivat ennen ottelun alkua Suomen pelaajille SMJK:n 15v. juhlahuivit.

Helsinki Cup

SMJK oli mukana heinäkuussa järjestetyssä Helsinki Cupissa. Keskiviikkona 12.7. SMJK oli mukana Käpylässä koko päivän. SMJK:lla oli myyntikoju ja tämän lisäksi junnujoukkeille järjesttiin arvonta, jonka palkintona oli liput koko joukkeelle Suomi-Islanti MM-karsintaan. Lauantaina 15.7. SMJK:n hallituksen edustajat jakoivat palkinnot yhdessä finaaliottelussa.

Suomi - Färsaaret U21 EM-karsinta

5.9. pelatussa ottelussa SMJK:lla oli myyntikoju.

SMJK:n 15v. juhlat

Lauantaina 11.11. juhlistettiin SMJK:n 15 vuotista taivalta. Juhlat järjestettiin Helsingin Pirkkolassa. Juhlien vieraina olivat Markku Kanerva ja Rasmus Schüller. Musiikista vastasi Nötköt. Juhlassa järjestiin huutokauppa jossa kerättiin varoja SMJK:n tarjoamaan junnutukeen. Myynnissä oli mm. signeerattuja kirjoja ja maajoukkueen pelipaitoja. Huutokauppa tuotti noin 1100 euroa.

2.Yhdityksen strategia

Koska SMJK: jäsenmäärät olivat jatkuvassa laskussa, päätettiin vuonna 2017 miettiä tarkemmin SMJK: strategiaa tuleville vuosille. Vuoden 2017 vuosikokouksessa kerättiin nimilista kinnostuneista. 27.4. järjestettiin kokous jossa luotiin strategia esiteltäväksi vuoden 2018 vuosikokoukseen.

3. Tavoitteiden toteutuminen

Vuoden 2017 tärkeimmäksi tavoitteeksi otettiin jäsenmäärän laskun pysäyttäminen ja talouskurin tiukentaminen. Vuoden 2016 lopussa yhdistyksen jäsenmäärä oli 1173 (vuonna 2015 1730). Jäsenmäärä vuoden 2017 lopussa oli 817. Jäseniä yritettiin houkutella lisää mm. aktiivisella näkyvyydellä sosiaalisessa mediassa, verkkokaupan erilaisilla jäsenyys+jäsentuote-paketeilla. Suurinpana syynä jäsenkadolle pidettiin Olympia stadionin remonttia ja tämän myötä otteluiden siirtymistä Turkuun ja Tampereelle.

Jäsenmäärän rajusta laskusta johtuen yhdistyksen taloudellinen tilanne oli vuoden alussa edelleen heikko. Vuonna 2016 kuluja karsittiin ja sama linja jatkui myös vuonna 2017. Yhdistys on tarjonnut hallituksen jäsenille liput maajoukkueen kotiotteluihin. Vuonna 2017 hallitus kuitenkin päätti taloudellista syistä olla tätä etua käyttämättä. Hallitus myös karsi kokouskulunsa täysin minimiin ja kokokset järjestettiin aina jonkun hallituslaisen kotona. Yhdityksen kulut koostuivat suurinmilta osin jäsenlehti Husesta, nettisivuista/verkkokaupasta ja marraskuussa järjestetystä 15v. juhlasta. Vuosijuhlaan saatiin Pallolloliitolta rahallista tukea, jolla saatiin katettua tilan vuokra sekä ruuat

. 4. Jäsenlehti Huse

Yhdistyksen jäsenlähti Huse julkaistiin vuonna 2017 neljä kertaa. Kolme numeroa paperisena ja viimeinen digitaalisena. Syy digitaaliseen julkaisuun oli heikko talous. Lehden päätoimittajana toimi Pete Käenmäki.

Yhdistyksen hallituksen puolesta,

Puheenjohtaja Janne Ulmala

Varapuheenjohtaja Aaro Kuivalainen